توحید مفضل امام صادق (ع)

مجلس اول :شگفتی های آفرینش انسان

توحید مفضل امام صادق (ع)

مجلس اول :شگفتی های آفرینش انسان

کتاب توحید مفضّل، منسوب است به یکی از شاگردان خاصّ امام صادق(ع) به نام "مفضّل بن عمر الجُعفی الکوفی" که از طریق محمد بن سنان نقل شده است. مفضّل چهار جلسه نزد حضرت صادق(ع) شتافت و سخنان او را که به وی املاء می‌فرمود، مکتوب کرد. متن حیرت‌انگیز این کتاب، مورد تأیید علما واقع شده است، از جمله: سید بن طاووس (وفات: 664 هجری) که آن را شگفت‌انگیز خوانده است و همچنین علامه محمدباقر مجلسی (وفات: 1110 هجری) که آن را برای استفاده عامه به فارسی شیوا ترجمه نموده و در برخی موارد، سخنان حضرت را شرح نیز کرده است. مفضل بن عمر از خواص شاگردان امام صادق و امام کاظم(ع) بوده است. طبق آنچه در کتاب الارشاد مفید آمده، حضرت امام رضا(ع) در ضمن حدیثی بر او رحمت فرستاده و تبعیت او از ائمه را ستوده است.

امام صادق علیه‌السلام این حدیث بلند را در چهار روز و چهار نشست، بر مفضل املا فرموده است. شاید بتوان برای هر مجلس عنوانی کلی را بر شمرد.

مجلس اول: درباره شگفتیهای آفرینش انسان

مجلس دوم: درباره شگفتیهای آفرینش حیوان

مجلس سوم: درباره شگفتیهای آفرینش طبیعت

مجلس چهارم: درباره ناملایمات و مصائب
در این تارنما ضمن ارائه فرازهایی از مجلس اول به به شرح علمی هر مبحث پرداخته می شود

  • ۰
  • ۰

نقش لبها

انسان با لبها نوشیدنیها را می مکد تا یکدفعه ریخته نشود و بتدریج و با اندازه وارد شکم شود تا در گلوی نوشنده بند نشود و یا درون را نیازارد. لبها همچنین برای دهان چون دو در بسته هستند که انسان هرگاه که خواست، آنها را می گشاید و هرگاه خواست می بندد.

Image result for ‫نوشیدن آب‬‎

حفره دهانی اولین بخش از لوله گوارش است که از لب ها شروع شده و به حلق منتهی می گردد. ۴ عمل اصلی این بخش شامل جویدن و کمک به هضم غذا، حس چشایی، تکلم و تنفس می باشد. به دلیل انجام این وظایف، حفره دهانی نقش مهمی در سلامت عمومی فرد دارد.

لب ها و گونه ها غذا را در دهان نگه می دارند و برای جویدن آن را نگه می دارند. آنها همچنین در تشکیل کلمات برای گفتار استفاده می شود. لبها حاوی گیرنده های حسی زیادی هستند که برای قضاوت در مورد دمای و بافت غذاها مفید هستند

حرکات ظریف لبها برای ایفای این نقش های متفاوت توسط تعدادی از عضلات دهانی هدایت می شد.

 

عضلات دهانی به صروت زیر طبقه بندی میشوند
عضلات حلقوی دور دهان
عضله شیپوری یا بوکسیناتور
عضلات گروه تحتانی دهان
عضلات پائین آورنده گوشه لب
عضلات پائین آورنده لب تحتانی
عضله چانه ای
عضلات گروه فوقانی دهان
عضله ریزوریوس
عضله گونه ای بزرگ
عضله گونه ای کوچک
عضله بالابرنده لب فوقانی
عضله بالابرنده لب فوقانی و پره بینی
عضله بالا برنده گوشه دهان
عضله ی حلقوی دور دهانی (کار آن تنگ کردن حفره ی دهان مثلا موقع سوت زدن است)

امام حسین(ع) در بیان نعمت های ارزشمند الهی در دعای شریف عرفه به نقش پوشاننده لبها و نحوه رویهم قرار گرفتن آنه اشاره می فرماید این توانایی لبها علاوه برآنکه برای تنفس، سخن گفتن و غذا خوردن موثر است با پوشش دادن به فضای  دهان از نظر زیبایی شناختی و حفظ ظاهر مهم می باشد.

  • ۹۶/۱۰/۲۳
  • بهروز ملایری

نظرات (۱)

  • احمدنجیم فقیر
  • به ما هم سر بزنید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی